top of page
Etsi

Purjehdusreissu 2018

Joka kesä yritetään tehdä jokin pidempi purjehdusreissu Purjelaiva Ingridillä ja tänä vuonna päätettiin suunnata länteen.

Henkilökohtaisesti kokemukseni Saaristomerestä, Ahvenmaasta ja puhumattakaan siitä pohjoiseen Selkämerestä rajoittuvat muutamaan hassuun reissuun, joten parissa viikossa tuli nähtyä paljon uusia paikkoja. Meillä oli aika löyhä suunnitelma ja mentiin kirjaimellisesti sinne minne tuuli vei. Tällä kertaa kohteita oli mm. Hanko, Örö, Turku, Kuusamo, Kustavi, Isokari, Kökar, Utö ja Jurmo. Joku varmana miettii mikä helkutin Kuusamo tuolla on, mutta tosiaan poikettiin välissä Topin kanssa nopeasti Kuusamossakin. Saaristossa merkillepantavaa oli muuten kuinka nopeasti jo elokuun alussa kaikki paikat hiljenee. Helteiset, loistavat purjehduskelit ja vierasvenesatamat odottivat lähes tyhjinä.

Bengstkär oli reissun ekoja stoppeja. Nätti majakka, joka on myös helppo sekä suosittu kohde suoraan Hangosta vesibussilla.

Sen kallioilla tavattiin myös tyytyväisiä auringonottajia.

Örön metsissä löytyi sen sijaan rauhallisia, mutta hiukan pelottavia paikallisia hakemassa varjoa.

Helpottaa kummasti oloa, kun voi jättää laivan ankkuriin ja suhasta kumiveneellä rannalle.

Eläimiä, etenkin lintuja merellä näki paljon, tässä vanha merikotka kiertelemässä mastoa.

Näitä kavereita löytyi tykkejen tapaan melkein saaresta kuin saaresta, tässä nukutaan Katanpäässä. Noihin tykkeihin, bunkkereihin ym. sotajuttuihin on kyllä tässä maailmassa jaksettu upottaa työtunteja. En ollut jotenkaan edes tajunnut kuinka monessa saaressa armeija onkaan häärinyt.

Isokarin majakka jäi tällä kertaa reissun käännöspaikaksi. Alla taas sen vanha kaunis luotsiasema. Saaristossa talot ovat kyllä todella idyllisiä.

Vajaa 10 vuotta sitten saaristolaisriparilla loikittiin parin päivän pätkissä Nauvosta Aspön kautta Utöhen. Aika vierii vauhdilla, mutta nyt ei onneksi tarvinnu opetella rukousrimpsuja.

Pitkiä housuja en tainnut laittaa päälle kertaakaan ja Jurmossakin oli suorastaan trooppinen tunnelma. Tuli mieleen vähän Kroatian ja Ylläksen sekoitus.

Ja Jurmoonkin pääsee muuten hujauksessa yhteysaluksilla.

Nyt alkaakin sitten pikku hiljaa nousta talven odotus, mä olen ainakin valmis kesän suhteen.

-E

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page