top of page
Etsi

Suomen muotoinen järvi – Neitokainen

Ei voi olla totta, siellähän joku kauhoo halki Suomen!

Kyseessä on Neitokainen, tekolampi Kittilän Vesikkovaarassa, vain vartin ajomatkan päässä Ylläkseltä. Luotan surutta Ilta-sanomien, Ylen sekä Wikipedian tietoihin, mutta tässä tarinaa tiivistettynä.

Elettiin 90-luvun alkua, kun meikäläisestä ei vielä ollut tietoakaan. Lapissa se sijaan suunniteltiin lomakylää, jonka keskelle tulisi tekolampi. Rakennusmestari Esko Sääskilahti keksi tehdä lammesta Suomen muotoisen ja kaivinkoneet käynnistettiin. Parissa viikossa lampi saatiin valmiiksi, mutta laman iskettyä lomakylä sen ympärille jäi rakentamatta. Ajan myötä lampi unohtui, mutta sitten kopterikameroiden suosio räjähti ja Neitokaisesta tuli hittikohde. Näin 25 vuotta myöhemminkin se on säilyttänyt yllättävän hyvin muotonsa. Pituutta sillä on 116 metriä ja syvyyttä jonkun tiedon mukaan metrin verran. Mikään varsinainen uimapaikka se ei siis ole.

Jokatapauksessa uimaan oli päästävä. Oltiin nähty lukemattomia kuvia ennestään lammesta ja tapamme mukaan yritettiin miettiä jotain erilaista kuvaan. En muista, koska olisin ollut niin jäässä kuin tuon uintiretken jälkeen, mutta onneksi kuva selvästi onnistui. Julkaistuamme sen facebookissa se tavoitti lähes puoli miljoonaa ihmistä! Sitä on jaettu hurjasti aina 9gag -sovellusta ja Jounin Kauppaa myöten – tosin harmillisesti ilman kuvacredittejä.


Mitäs tykkäätte muuten tälläisistä videoista? Tehdäänkö lisää?

-E

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page