top of page
Etsi

Pakasaivo – Lapin helvetti

Heipati hei!

Pakasaivo, jota myös Lapin helvetiksi kutsutaan sijaitsee vain kivenheiton päässä Ylläkseltä. Tämän mystisen järven ympäröimät kalliot kohoavat jopa 60 metriin ja syvyyttä pohjaan on saman verran. Erikoista jääkaudella syntyneessä järvessä on se, ettei sinne laske lainkaan jokia eikä sen pohja- ja pintavesikerrokset sekoitu keskenään. Runsaan 12 metrin syvyydessä on “harppauskerros”, jonka jälkeen vesi on hapetonta ja rikkipitoista. Se säilöö siis hyvin aarteet, jotka sinne heitetään.


“Mä en halua joutua Helvettiin”

Paikkaan liittyy paljon tarinoita ja myyttejä. Järvessä on kuulemma kaksi pohjaa, joka selittää miksi välillä tulee kalaa ja välillä ei. Joku taas sanoo, että pohjassa asuu kuolleet eläviin nähden väärinpäin. Tiedä näistä, mutta kalliot ovat ainakin soveltuneet hyvin uhrauksiin jumalille.

Paikan päälle pääsee näppärästi autolla, sillä parkkipaikka löytyy 200 metrin päästä. Siinä ohessa on tulentekopaikka, jossa saa mukavasti eväsmakkarat paisteltua. Yhtä asiaa jäin muuten miettimään, kuinka korkealta tuonne uskaltaisi hypätä?

-E

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page